Thema: Vrienden aan het woord, Jacques Koekkoek, Frits Zeiler en Reina van Oord-Husen.

Jacques Koekkoek 

2013 06 22 JKoekkoek

Hij is al enkele jaren een vriend van de stichting Thomas a Kempis. Jacques publiceerde werk van Thomas a Kempis: 'Het leliedal' (2010), en 'Brevier' (2012), dat bestaat uit een aantal dagteksten uit verschillende werken van Thomas. In 2013 verscheen zijn bewerking van 'Het leven van Jezus Christus. Gebeden en overdenkingen'. Hij startte met een tekstfragment dat staat in Brevier, een verzameling teksten van Thomas a Kempis over een jaar verdeeld.

Klik hier voor de lezing van Jacques.

Elke zomeravondontmoeting heeft een muzikale omlijsting. Deze avond werd muzikaal ingevuld door violiste Maaike Gerritsen. Vioolmuziek in de open lucht is als balsem voor de ziel. Bach doet daar dan nog een schepje boven op. Klik hier voor de tekst van de overdenking van Jacques Koekkoek.

Frits Zeiler

2013 06 15 FD Zeiler 2e zomeravondontmoeting

"Wij vragen ons af: wij noemen ons 'vrienden' van hem, maar zou hij ook onze vriend kunnen zijn? Zou hij zó dichtbij kunnen worden gehaald, dat we, zittend op een boomstronk, met elkaar een gesprek zouden kunnen aangaan over alles wat ons als mensen, als oudere en jongere 'tijdgenoot', beweegt?"

Frits Zeiler is als "Vriend van de Stichting Thomas a Kempis' bereid een overdenking te houden op deze wederom zomerse avond. Hoe kijkt en ervaart een historicus naar het verleden, en deze keer naar Thomas. Lees zijn boeiende overdenking.

Klik hier om de overdenking, uitgesproken door Frits David Zeiler te openen. 

Reina van Oord-Husen

2013 06 08 Reina van Oord 1e zomeravondontmoeting

Navolgen, is het discipelschap op je nemen. Vandaag betekent dat voor mij, in 2013: Geef, waar armoede en nood is. Spreek met de vreemdeling. Glimlach naar de vrouw met de boerka aan. Maak een grapje naar wat hangjongeren. Doorbreek het stilzwijgen. “Naober zijn”  zeggen wij in de Achterhoek "Vrienden aan het Woord".

Op een  van de avonden van de Zomeravondontnmoetingen 2013 hield Reina van Oord-Husen uit Ruurlo de overdenking.

Klik hier voor de lezing van Reina.

Muziek / zang 2013:

Elke zomeravondontmoeting heeft een muzikale omlijsting.

katinka van Driezum

Een muzikale omlijsting werd verzorgd door hobiïste Katinka Van Driezum.

In de prachtige zomeravond namen de bomen de warme hobo-klanken als vanzelfsprekend op.

2013 06 22 MGerritsen

Elke zomeravondontmoeting heeft een muzikale omlijsting.

Een avond werd dat ingevuld door violiste Maaike Gerritsen. Vioolmuziek in de open lucht is als balsem voor de ziel. Bach doet daar dan nog een schepje boben op.

2013 06 15 Bep Pierik 2e zomeravondontmoeting

 

De locatie Bergklooster, de nabije natuur en de omlijsting met mooie muziek of zang, maken het iedere keer weer tot een aparte ervaring.

Zo ook deze avond, waarin Bep Pierik enkele liederen ten gehore bracht.

Laatste artikelen