Tijdens de lockdown was Murni Suwetja op zoek naar schoonheid en inspiratie, aan de andere zijde van de online maatschappij. Ze zocht naar een poëtische oplossing voor het probleem dat concerten in de coronatijd niet te plannen waren. Ze wilde een akoestische beleving aanbieden, door middel van het maken van een audio-opname met als middelpunt Thomas a Kempis. 

MAGNA RES EST AMOR Onder deze titel - geïnspireerd op een van zijn teksten – produceren wij een geluidsopname, een zogenoemd play-on-demand concert, om Thomas’ visionaire ideeën en geniale gedachtewereld in een auditief ‘Gesamtkunstwerk’ te vatten en ervaarbaar te maken. Laat u een uur lang al luisterend meevoeren in een wereld van mystieke klanken. Hier komen teksten van Thomas a Kempis samen met hedendaagse poëzie, hier ontmoeten middeleeuwse zang en het Romantische lied elkaar. Welluidende werken van o.a. Hildegard von Bingen, Gustav Mahler, Hendrik Andriessen, Peter Kooreman - zang, strijkers, orgel, recitaties - alles draait om het eeuwenoude thema: de liefde. LIEFDE IS IETS GROOTS - een beter motto is niet denkbaar.

Knipsel tak murni

Luister naar en geniet van de podcast.

druk op: https://soundcloud.com/user-499088308/magna-res-est-amor

of

https://wieisthomas.nl/vind-thomas/50-de-mystieke-klanken-rond-thomas-a-kempis

MAGNA RES EST AMOR is een project van MURNI SUWETJA, SOPRAAN - GONNY VAN DER MATEN, ORGEL PELARGOS QUARTET - MARIEN VAN STAALEN, CELLIST EN DIRIGENT LENNEKE VAN STAALEN, INDIASE VIOOL - HEIKO DIJKER, TABLA

PETER FREIJSEN, SPREKER

Knipsel maor

 

Laatste artikelen