Logo 2021 tak2

Voor meer informatie over Thomas a Kempis, een wereldberoemde Zwollenaar wiens boek nu en al eeuwen in zowat alle talen (her)verschijnt, zie ook deze site.

Herdenking overlijden Thomas a Kempis 25 juli 1471

Zaterdag 24 juli
Zomeravondontmoeting om 20.00 uur, bij de Gedenksteen op de Agnietenberg,  met lezing uit de Kroniek van het Heengaan van Thomas a Kempis, door Bert Pierik.
Overdenking door Mariska van Beusichem. Muziek van Maaike Gerritsen , viool en Jeroen van Dijk, cello?
Daarna misschien nog een verrassing.
Toegang en koffie/the  gratis  (Vrijwillige bijdrage)
 
Zondag 25 juli
Vesperdienst om 17.00 uur in de Basiliek, voorgangers Andre van boven, Jeanne Gerritsen
met vertolking door Murni Suwetja, sopraan,  van vier liederen van Hendrik Andriessen op teksten van Thomas a Kempis.
Toegang gratis (Vrijwillige bijdrage)
 

Leer Thomas a Kempis kennen. In de binnenstad komen vanaf 25 juli posters van Thomas a Kempis met quotes van hem met een QR code om te reageren en om meer informatie op te vragen op een speciale site. Op die site  kun je ook vlogs volgen over Thomas.

Vriend worden van de Stichting Thomas a Kempis. Maak dan 20 euro over naar rekening NL09 INGB 0002 4457.13 t.n.v. Stichting Thomas a Kempis, Zwolle onder  de vermelding vam "Vriend" en je mailadres. 

Crowdfunding kunstproject Magna res est Amor, een hommage aan Thomas a Kempis

Knipsel tak murni

meer info, druk hier voor een flyer 

Thomas a Kempis (Thomas Hemerken of Thomas von Kempen of Tomas de Kempis) werd circa 1380 geboren in Kempen in het huidige Noordrijn Westfalen in de buurt van Venlo.

Begraafplaats Bergklooster maakte een prachtige documentaire 'In de voetsporen van Thomas a Kempis'. Al eeuwen lang vinden velen een laatste rustplaats op het sfeervolle Bergklooster dat op een oude rivierduin van de Overijsselse vecht ligt. Deze door bomenrijen omsloten begraafplaats ademt een ingetogen, tijdloze sfeer.

klik hier op

 

Laatste artikelen